RSS

Hur mycket bör en begravning kosta?

30 Jul 2022

Att planera en begravning är ofta en jobbig process då man är mitt uppe i sin egen sorg och detta då en anhörig avlidit. Det handlar i många fall om att man får ställa denna sorg åt sidan för en stund och vänta till dessa att begravningen är över innan man kan tillåta sig att sörja på riktigt. En sak som alltid är bra att använda sig av är en begravningsbyrå och låta dessa sköta allting som rör begravningen.

Det handlar här inte om att man får något sorts standardpaket där man som anhörig tvingas anpassa sig efter ett specifikt schema utan det handlar mer om att en begravningsbyrå följer de önskemål man har samt bistår med tips och information om vad som sker och vad som kommer att äga rum. Att använda sig av en professionell begravningsbyrå är också något som de allra flesta gör och frågan är istället hur mycket man ska betala för tjänsterna man får.

Det man först och främst ska veta är att det skiljer mycket i pris mellan olika begravningsbyråer och dessutom beroende på vilken stad de är belägna i; detta återkommer vi dock till lite senare. Den huvudsakliga skillnaden i kostnaden mellan två stycken olika begravningsbyråer avgörs nämligen av vilka önskemål man som anhörig har.

Det vill säga, vill man ha allting inkluderat – blommor, kista, visning av den avlidne, lokal, kaffe, minnesstund, transport till- och från bårhuset, gravsten, dödsannons med mera – så kommer detta naturligtvis att vara dyrare än om man som anhörig enbart vill ha några få utvalda detaljer. På denna sida finns ett fint utbud av prisvärda gravstenar: gravstenar-stockholm.se

En begravningsbyrå är billigare i Stockholm

Vi nämnde ovan att lokation och stad spelar en roll i priset och tyvärr så är det så att en begravningsbyrå i en mindre stad ofta är betydligt dyrare än vad än motsvarande är i exempelvis Stockholm. Här handlar det – sorgligt nog – om att en begravningsbyrå i en mindre stad ofta har ett slags monopol medan de som finns i Stockholm i sin tur har hög konkurrens.

Ser man till det monopol-liknande beteendet i mindre städer så kan man dock glädjande nog säga att detta är på väg att försvinna och det beror på att många begravningsbyråer numera finns online och på internet. Det här är ytterst tacksamt då en godtycklig och för hög prissättning av en begravningsbyrå naturligtvis är oacceptabelt.

Kostnaden var det dock och om man generellt sett säger att denna brukar landa någonstans mellan 15-20.000 kronor så har man en bra bild över vad en begravning kan kosta. Som sagt; det mesta avgörs dock av vilka tjänster man vill ha inkluderad så egentligen är det svårt att säga ett snittpris. Gällande betalningen så tas ofta pengarna ur det dödsbo som den avlidne lämnar efter sig – förutsatt att det finns tillgångar.

Annars kan de anhöriga betala eller också så kan kan man ansöka om pengar hos socialkontoret i sin kommun. Alla har rätt till ett värdigt avslut. Läs mer om begravningsbyrå på den här hemsidan: gravstenar-stockholm.se

Teoriprov - så lyckas du ta ditt körkort

22 Jul 2022

Känner du oro inför att skriva ditt teoriprov? Att klara alla körkortsfrågor som ställs under teoriprovet är en förutsättning för att erhålla den rosa lappen och för många så blir just denna del den tuffaste att beta av. Hur ska man agera för att klara av teoriprovet? Vi tänkte här titta lite närmare på detta och ge tips och råd kring hur du ska göra för att lyckas.

Körkortet. Finns det något som på samma sätt definierar resan från barn till vuxen? Genom att ta körkort så skaffar man sig en frihet och man kan själv bestämma över när man ska åka till träningar, till jobbet, till kompisar och så vidare. Att dessutom ett körkort öppnar upp många dörrar inom karriären är ytterligare en positiv faktor. Du kan, helt enkel, söka fler jobb då ett körkort ofta ställs som ett krav bland de sökande.

För att klara av att ta körkort måste man visa sig duglig som bilförare både rent teoretiskt och rent praktiskt. Konkret så innebär detta att du ska klara av ett teoriprov och en uppkörning innan du erhåller den rosa lappen. Inkluderad i detta finns även en riskutbildning i två delar som även de ska betas av. Ett teoriprov är för många det stora hindret, men här nedan kommer vi att rada upp tips om hur du ska klara av det - enligt följande:

  • Plugga. Det finns liksom inga genvägar: du måste sätta dig ner och läsa på om alla körkortsfrågor som kan komma att ställas. Idag finns utmärkta hjälpmedel för detta på internet där du kan läsa och studera och samtidigt också testa dig själv med jämna mellanrum. Det fina är att detta även ger dig fördjupade kunskaper om de delar av teorin som du har lite svårare med.
  • Förbered dig i övrigt. Se till att sova gott och äta rätt inför ditt teoriprov. Se även till att kolla upp resvägen till den lokal där provet ska skrivas. Kommer du för sent så får du inte skriva ditt teoriprov. Samma sak gäller om du saknar giltig id-handling.
  • Chansa inte. Det kostar pengar att skriva ett teoriprov. Att då chansa och hoppas på enkla frågor är bara dumt. Många - så många som hälften - misslyckas med alla körkortsfrågor som ställs och lejonparten av dessa gör det som en följd av att man chansat. Man måste, som punkt ett sa, plugga och läsa på innan.
  • Se det som en viktig läropeng. All kunskap du tillskansar dig i samband med att du läser på för teoriprovet kommer att sätta sig i ditt bakhuvud. Du kommer att bära med dig denna kunskap genom resten av livet - och genom detta också bli en bättre bilförare. Ingen kommer att kugga dig för att vara elak: allt handlar om att vi i Sverige vill ha säkra, trygga bilförare och nå den nollvision vi siktar på.

 

Anlita en jurist vid bodelning

27 Jun 2022

Om dagen kommer då du vill skiljas från din partner är det bra att ha kunskap om bodelning. Bodelning kan vara ett känsligt kapitel och röra upp många känslor.

När du träffar din partner är det ofta fokus på kärleken och nyhetens behag. Ni är fullt upptagna med att planera för en gemensam framtid och det känns verkligen som om det är ditt livs kärlek. Ni flyttar ihop, och kanske gifter ni er. Du gör allt för att det ska hålla och att ni ska fortsätta ha det bra tillsammans.

När livet känns underbart med din partner, ja, då kan det vara svårt att fundera på hur det skulle bli om ni skulle skiljas/separera. Men det är viktigt att vara förankrad i verkligheten. Om den dagen kommer när ni ska skiljas behöver du ha kunskap om vad som gäller, och det är bra att anlita en jurist.

En bodelning kan gå smidigt

En skilsmässa eller separation är en känslomässigt jobbig period i livet och du kan behöva hjälp att ta dig igenom den. Ta emot känslomässigt stöd från familj och dina vänner, men också från professionella om det behövs. När det gäller bodelningen är det viktigt att du också får rätt hjälp, och därför rekommenderas du att ta kontakt med specialister på bodelning. Detta kan du även göra innan din eventuella skilsmässa/separation för att undvika obehagliga överraskningar. Att vara förberedd för en skilsmässa är det bästa, även om den kanske aldrig blir av. Då kan bodelningen gå smidigt.

Brist på elektriker i städer som växer

24 Jun 2022

Det finns några städer i Sverige där man ser att expansionen är större än andra och här är huvudstaden givet som exempel. Stockholm växer hela tiden och räknas idag som en av de städer i Europa som expanderar allra mest. Detta både om man ser till ytan och till befolkningen och detta är inte tudelat positivt. Naturligtvis är det bara i sig att en stad expanderar och växer – om man bara klarar av det. Det problem som uppenbarat sig i Stockholm på grund av den explosiva expansionen är att bostadspriserna ökat rejält och att det på grund av detta inte finns tillräckligt med bostäder i dagsläget. Det här gäller främst om man ser till hyresmarknaden som i dagsläget nästan är obefintlig i dagens Stockholm.

Bostadssituationen är alltså det primära problemet och om vi ser till ett annat så handlar det om arbetskraft. Stockholm bygger nya bostäder, man bygga nya sjukhus, man bygger – kort sagt – allt som behövs och man har tack vare detta ett stort behov av fler arbetare. Oavsett område. Det behövs elektriker, snickare, målare, takläggare, rörmokare – kort sagt, alla områden som rör byggbranschen.

Det här gäller alltså främst Stockholm, men om vi ser till andra städer som även de har stor inflyttning så finns samma problematik – om än i mindre skala. Vilka städer är då detta? Ja, här handlar det främst om Göteborg, Malmö och Uppsala där den sistnämnda sticker ut allra mest. Fortsätter Uppsala att expandera på samma sätt som nu i framtiden så kommer man snart att vara förbi Malmö som Sveriges tredje största stad.

Således så har Uppsala liknande problem som Stockholm; man har svårt att bygga bostäder och offentliga platser för de nya invånarna och där kommer det att krävas fler elektriker, fler snickare, fler rörmokare och fler takläggare. Är man elektriker och utan jobb någonstans i Sverige så är alltså inte en flytt till Uppsala något dumt alternativ.

Många studenter i Uppsala

Den stora expansionen i Uppsala går till stor del att koppla till att staden är Sveriges största universitetsstad och att man av den anledningen också får en stor del unga som flyttar in och som även stannar kvar efter avslutade studier. Detta i kombination med närheten till Stockholm – 40 minuter med tåg – gör Uppsala till attraktiv stad.

Det finns heller ingenting som tyder på att denna attraktionskraft ska avta i framtiden och behovet av de hantverkare vi nämnde ovan kommer således att bli än större. Som sagt; elektriker, snickare, målare etc kan alla hitta en bra och lönsam framtid i denna ständigt växande stad.

Karin tog kort för MC i Stockholm

22 Jun 2022

Det är aldrig för sent att ta kort för MC. Att kunna lämna Stockholm och köra motorcykel ut på landet är en frihet man kan unna sig när barnen är utflugna.

Karin var 53 år gammal. Barnen var utflugna och plötsligt hade hon alldeles för mycket fritid. Hennes man hade ett stort intresse, nämligen att köra motorcykel. Karin hade följt med ibland, sittande bakom maken. Visst var det härligt, men hon gillade inte riktigt att inte själv ha kontroll över situationen.

Fast det var ju trevligt att göra något tillsammans med maken, nu när de hade tid för varandra. Ju mer Karin funderade desto säkrare blev hon. Hon letade reda på en trafikskola som erbjöd en att ta MC-kort i Stockholm. Det fanns väl ingen anledning att hon inte själv skulle kunna köra motorcykel. Det skulle kunna bli ett gemensamt intresse för henne och maken.

Ta kort för MC på trafikskola

Karin tänkte börja med några lektioner på trafikskolan. Därefter skulle hon kunna övningsköra mycket tillsammans med maken. Sen var det det där med att träna på höghastighets- och låghastighetsbanan. Det fick göras genom trafikskolan det också.

Första lektionen kändes ganska nervös. Det var mycket att hålla reda på. Som tur var så höll de till på en stor öppen yta utan annan trafik. Frikoppla med vänster hand, gasa och bromsa med höger hand, växla med vänster fot och bromsa med höger fot. Men det skulle nog bli bra det här. Övning ger färdighet, tänkte Karin. Hon tränade enträget vidare med målet tydligt i sikte.

Lämna bilen på en bra bilverkstad i Göteborg

15 May 2022

Fick du en massa tvåor på senaste besiktningen, sådant som måste fixas snarast? Lämna in till en bilverkstad i Göteborg så löser de tvåorna på bilen åt dig.

Det finns inga tillfällen då det passar sig att ha problem med bilen, men trots det tycks de alltid komma när man behöver det som minst. Många gånger är det heller inget man kan lösa själv, utan hjälp från en mekaniker är det som behövs. Det är samma sak varenda gång bilen ska besiktas, man håller andan och hoppas på det bästa. Som vanligt har man inte turen att komma hem med en bil som inte behöver göras iordning. Det är alltid någon tvåa som är i vägen för den lycka man annars hade haft. Mekonomen i Göteborg reder ut tvåan på bilen och gör annan service den kan tänkas behöva.

Kunniga mekaniker på bilverkstaden

En bil kan kännas som den mest komplicerade saken som existerar när det är problem om och om igen och man inte lyckas lösa det själv. Men man behöver inte lösa allting själv. Det är det vi har duktiga och kunniga mekaniker för. Bor man i Göteborg finns det ett stort urval av dem. Dessutom är det enkelt att roa sig i Göteborg medan bilen är inne på lagning. På bilverkstaden lokaliserar och löser de problemen som finns på din bil, vare sig ni vet vad problemet är eller ej. Det är dem ni vill ha hjälp av när bilen har blivit ett för stort problem.

Dags för förnyelse med hantverkare i Stockholm

14 May 2022

Trött på att gå runt i samma inomhusmiljöer hela tiden? Inget större problem, men det är inget större problem att fixa det heller med hantverkare i Stockholm.

Tidig morgon, plötsligt så känns det som att du springer i ett hamsterhjul. Du kommer ner för trappan och går förbi tv-rummet och det ser ut precis som det alltid gjort. Du går in i badrummet för att göra det du ska och det ser ut som det alltid har gjort. Du går sedan till köket för att ordna till en kopp kaffe och gissa… Det ser ut precis som det alltid har gjort. Det kan finnas en viss trygghet i det, att allt är precis som det varit. Men visst är det så att förnyelse gör att man känner sig lite yngre? Tänk vad en renovering av köket skulle kunna få kaffet att smaka bättre. Kanske skulle det kännas supertrevligt att gå ut på en veranda med en kopp kaffe på sommarmorgonen innan solen bränner för häftigt?

Hantverkare i Stockholm hjälper dig!

Hantverkare i Stockholm förverkligar dina vildaste idéer om hur du vill att ditt kök, badrum och hus ska se ut. Det kommer att bli prisvärt och rätt direkt från början. Det bästa materialet kommer att användas och det kommer dessutom att hållas ett öga mot hållbarhet som blir allt viktigare. Med andra ord får du kvalité och hållbarhet till ett bra pris med en vilja att göra dig nöjd som kund. Tag kontakt med en hantverkare redan idag!

Välj en gardinkappa till det mindre fönstret

10 May 2022

Vilken gardin ska man välja till respektive rum? Behöver man gardiner överhuvudtaget eller handlar det om en lösning som tillhör dåtiden snarare än framtiden? Gällande det senare så kan vi direkt säga att du kommer att må bättre av att ha gardiner i dina fönster.

Ett fönster som inte har gardiner blir lite som att ha en tavla utan någon ram. Du kanske får ett större ljusinsläpp - på gott och ont - men på köpet så får du också en kall, opersonlig och tråkig bostad. Många vill dra jämförelser till en korridor i en lokal tillhörande Landstinget och visst finns det fog för detta parallell. Gardiner gör, precis som alla andra textilier, att en bostad känns varmare, mer ombonad och - just det - hemtrevlig.

Det många tänker sig gällande gardiner är dessutom direkt felaktigt. Man tänker sig tunga tyger i storblommiga mönster som påminner om inredningen på ett gammalt torp på landet. Det finns förvisso även sådana gardiner, men det finns även andra modeller och väldigt många alternativ vad gäller både färger, tygets tjocklek och mönster.

Gardinkappor ramar in fönster

Här kan man exempelvis nämna en gardinkappa som ett ypperligt exempel. I mindre bostäder och i mindre rum så kanske man inte vill ha gardiner som hänger lodrätt och som tar upp mycket plats. Genom att välja en gardinkappa så får man en gardin som löper längs med gardinstången och som bara täcker den övre delen av fönstret. Detta skapar en luftig stämning där fönstret får spela en avgörande roll - och där en gardinkappa höjer det estetiska uttrycket.

Att köpa gardinkappa handlar emellertid om samma förberedelser som inför att köpa vanliga gardiner. Se över urvalet, se över hur dina övriga möbler och inredning ser ut - och hitta en röd tråd - och försök att matcha gardinerna mot övrig interiör. Du kommer även att behöva mäta dina fönster och måttbeställa en gardinkappa om fönstren i fråga inte är av standardmått. Det innebär inga egentliga problem.

Väljer du att måttbeställa så blir kostnaden lite högre, men du får också en gardinkappa som har korrekta mått och som är fållad, klar och redo att hängas upp ovanför ditt fönster.

Hinner du med din flyttstädning?

2 May 2022

Vi ställer frågan i rubriken då svaret på denna i många fall visat sig vara negativt. Det har helt enkel visat sig att fler och fler personer inte hinner-, fuskar med- eller struntar i att genomföra sin flyttstädning. Ett moment som – om inget annat avtal slutits med den andre parten; den som ska flytta in – är obligatorisk och som utan undantag ska ske.

Det är lätt att förstå varför en flyttstädning sker på ett otillfredsställande sätt och detta då det trots allt handlar om ett krävande moment som ligger helt fel i tid. Med det sistnämnda så menar vi att man inte kan städa förrän man flyttat och att man efter att ha burit en massa möbler är tömd på kraft och energi samt att man dessutom vill komma på plats i sin nya bostad. Att man då vet att man måste återvända till sin gamla bostad och genomföra en omfattande städning – ja, det får många att ge upp.

För, en flyttstädning är inte att på något sätt att jämföra med en vanlig städning som sker på veckorna. Nej, det är nämligen så att allt ska städas och det inkluderar alltifrån golvbrunnar till putsning av fönster, städning bakom spisen till avfrostning av frysen och vidare till en grundlig städning i badrummet.

Kort sagt; en flyttstädning är något som tar extremt lång tid och som kräver en massa kraft från den som flyttar. Att vi förstår varför många – särskilt i Stockholm där flest flyttar sker – struntar i sin flyttstädning är dock inte att förknippa med att det är förlåtligt; det jobbiga med en flyttstädning ursäktar inte på något sätt att man fuskar eller missköter den.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning i Stockholm

Nej, det man får lova att göra är att betala för sig istället och anlita en städfirma för det. Något som faktiskt inte behöver vara en dum idé i dagsläget. Varför – jo, av den anledningen att tjänsten går under det vi kallar för rut-avdraget och där man som flyttande kan anlita en städfirma för sin flyttstädning till rabatterat pris om hälften av den ordinarie summan.

Rut-avdraget är möjligt att använda över hela Sverige – Malmö, Stockholm, Kiruna spelar ingen roll – och med ett tak upp till 25.000 per person och per år.

Många har svårt att motivera kring hur man ska använda sitt rut-avdrag och vi tycker definitivt att en flyttstädning är ett bra område att överväga – förutsatt att man ska flytta förstås.

Mäklare Mölndal - snabba frågor och svar

28 Apr 2022

Funderar du på att sälja din bostad i Mölndal men är osäker på hur mycket den är värd, om det är rätt läge att sälja i och vilken mäklare du ska välja? Vi tänkte här titta lite närmare på mäklare i Mölndal och, genom att ställa några snabba och vanliga frågor, ge svar på hur man ska tänka i dagsläget.

De flesta vet att marknaden är lite mer turbulent idag än vad den var för några år sedan. Det går fortfarande att sälja med vinst, men valet av rätt mäklare i Mölndal är mer avgörande för kring huruvida man lyckas med detta.

Fråga: Ska jag välja första bästa mäklare i Mölndal?

Svar: Nej. Definitivt inte! Du ska ta dig tid att sondera terrängen och undersöka vilka mäklare i Mölndal som finns. Träffa så många som möjligt, se över priset för deras tjänster och låt dem värdera din bostad. Välj din mäklare med omsorg och lita på magkänslan!

Fråga: Vilka egenskaper är viktiga hos en mäklare i Mölndal?

Svar: Erfarenhet är idag viktigare än någonsin. Som sagt, marknaden är mer turbulent idag och bollen ligger snarare hos köpare än, som tidigare, hos säljare av bostäder. En erfaren mäklare i Mölndal har varit i dessa situationer förr och vet hur man ska navigera för att göra en bra affär. Utöver detta så är saker som fantasi, trygghet och förtroende viktiga saker att se över och känna hos den mäklare man väljer. Tänk även på att en mäklare i Mölndal ska kunna området och kunna ge svar på alla frågor som spekulanterna kan ha. I första hand säljer han din bostad, men i andra hand så säljer han Mölndal. Att locka exempelvis småbarnsfamiljer från centrala Göteborg och få sådana att välja Mölndal kräver kunskaper om allt från skola vidare till kommunikationer och idrottsföreningar.

Fråga: När är bästa läget att sälja?

Svar: Detta är något som beror på flera faktorer. Har du redan köpt en bostad så vill du såklart sälja så snart som möjligt och slippa dubbla lån. Om inte - ja, då kan det löna sig att vänta lite. Det mesta handlar om att sälja när konkurrensen är som lägst och då din bostad är mest attraktiv bland de som säljs. Återigen spelar erfarenhet roll hos en mäklare i denna fråga. En rutinerad mäklare har is i magen och vet när det är dags att trycka på startknappen. Dessutom har en sådan mäklare byggt upp ett stort kontaktnät och kan kontakta tidigare spekulanter från det egna spekulantregistret. Det ger dig en möjlighet att sälja innan visning, vilket brukar vara väldigt lukrativt.

Fråga: Hur vet jag att en mäklare är bra?

Svar: Du kan givetvis kolla upp mäklare innan du bestämmer dig. Hur många bostäder har man sålt - och för hur mycket? Ett annat råd handlar även om att du ber om referenser. Hur pass nöjda är de tidigare kunderna med mäklarens jobb? Ring så många som möjligt. Ett annat tips är att kolla omdömen på internet och se över om det finns några oegentligheter skrivna på nätet.

En badtunna till familjen

25 Apr 2022

Har ni bestämt er för att köpa badtunna till familjen? Det är ett mysigt sätt att spendera tid tillsammans och det fungerar lika bra under sommaren som under hösten och tidiga vintern.

Hela hösten och även under vintern har ni varit superduktiga med att spara pengar. Ni har länge velat införskaffa en badtunna av något slag. Ni har redan spanat in just den sortens badtunna som ni vill ha, men ni har inte bestämt er för var ni ska ha den stående någonstans. Antingen blir det på gräsmattan nedanför uteplatsen eller så får det bli på soldäcket. Soldäcket kanske är den bästa platsen, så slipper badtunnan ta upp plats på gräsmattan. Men ni har inte helt bestämt er än. Det får bli ett ställningstagande när ni väl har fått hem er badtunna. Ni ser verkligen fram emot att tillbringa era sommarkvällar och även kvällar under hösten i badtunnan.

En badtunna är det bästa köpet

Efter mycket om och men har ni nu i alla fall bestämt er för vilken modell ni ska ha. Eller rättare sagt: ni har bestämt er för hur stor modell ni ska ha. Ni behöver ju få plats hela familjen, så minst fyra platser var det sagt. Men ni kanske även bjuder över några vänner, och då vill ni kunna ha plats även för dem. Det blir en badtunna med plats för sju stycken personer. Ni kommer ha mycket stor glädje och användning av den, det är ni helt säkra på. Det blir det bästa köpet ni någonsin har gjort.

Bra att veta om man skall flytta till Sverige

9 Apr 2022

Få en ingång till det svenska samhället. Man kan lära sig svenska hos SFI i Stockholm, en bra första början. Hitta hem i Sverige. Läs mer nu!

Bra att veta om man skall flytta till Sverige

Har du bott utomlands och bestämt dig för att flytta tillbaka till Sverige? Om du har med dig en partner kan det finnas en del som ni kan behöva tänka på, speciellt om din partner har ett utomeuropeiskt medborgarskap. I så fall måste hen ansöka om uppehållstillstånd via Migrationsverket. Det gäller även om ni är gifta. Ansökningsprocessen är ganska komplicerad så det är viktigt att ni påbörjar den i god tid innan planerad flytt. Bland annat kommer din partner få göra en intervju på ambassaden eller generalkonsulatet. Det går bra att resa till Sverige innan, bara din partner har de visum och andra dokument som kan behövas.

Det svenska språket - viktigare än man

När du och din partner flyttat till Sverige så är det värdefullt för din partner att lära sig svenska. Även om de allra flesta svenskar talar engelska så kommer man inte in i samhället på samma sätt om man inte behärskar svenska språket. Många utbildningar och arbeten kräver att man pratar svenska. Ju fortare din partner påbörjar sin svenskakurs, desto snabbare kommer hen känna sig hemma i Sverige.

SFI, en förkortning av svenska för invandrare, finns i över hela landet och erbjuder kurser i svenska språket. Där får man även lära sig om hur det svenska samhället fungerar i stort samt om svenska traditioner och bruk. Det finns SFI i Stockholm, i Göteborg, i Malmö och i de flesta andra mellanstora och små städer i Sverige.

Intolerans i Sverige

Diskriminering på grund av etnicitet eller hudfärg är olagligt i Sverige, dock förekommer det och diskrimineringen förblir ofta ostraffad då det är svårt att bevisa. Även fast de flesta svenskar är öppensinnade och ordet “rasist” ses som ett skällsord så finns det en strukturell rasism som genomsyrar hela samhället. De som har ett rasifierat utseende och utomeuropeiskt klingande namn har svårare att få arbete och bostad. För den som skall flytta till Sverige är det bra att veta och vara förberedd. Många har bilden av Sverige som ett ställe där orättvisa inte existerar. Riktigt så bra är det tyvärr inte.

Sverige är ändå relativt ett mycket bra land att bo i. Det finns en utvecklad välfärd med kostnadsfri sjukvård, skolor och äldrevård som alla svenskar kan få ta del av. Korruptionen är låg och det är en relativt rättssäker demokrati.

Så får man vänner i Sverige

Om man är ny i Sverige så kan det vara svårt att få nya vänner, det gäller framförallt i Stockholm. Svenskar är generellt blyga och reserverade. Att lära sig språket är ett bra första steg men det kan även hjälpa att till exempel engagera sig i en förening som gör något som intresserar och hitta vänner där. SFI är ett annat bra ställe att hitta vänner som kanske är i samma situation. Läs dig mer om SFI på denna sida: sfistockholm.nu

Anlita mäklare som hjälp i Solna

31 Mar 2022

Dags att leta hus? Då finns det en hel del annonser online hos mäklare i Solna. När det kommer till husköp finns det många saker att tänka på. Därför är det tryggt att få professionell hjälp.

Äntligen skulle de få flytta närmare stan. Något de längtat efter länge. Resan som de båda hade till Stockholm skulle bli betydligt kortare och de kunde lägga tiden på trevligare saker. En tid hade bokats in hos en mäklare i Solna för att de skulle få visningar på några hus de hade spanat in. Det skulle bli så spännande.

Smart lösning hos mäklare

På den stora dagen hände det som inte fick hända. Bilen startade men sekunden senare dog motorn. Lena vred på nyckeln men inget hände. Förtvivlat tittade de på varandra. Bea tog fram mobilen och ringde verkstaden, men de hade ingen ledig tid.

Slokörade återvände de till lägenheten och ringde mäklaren för att avboka tiden. Med högtalarfunktionen på hörde de mäklaren svara. Ingen fara, sa hon när Bea hade pratat klart. Mäklaren förklarade att de kunde boka om tiden. Eller så kunde de välja att få se huset via en virtuell visning. De frågade i kör vad det innebar.

Det visade sig att de kunde se huset online och själva gå igenom det tillsammans virtuellt via datorn. På så vis kunde de ändå få känslan för huset. När de en stund senare satte sig framför datorn var det med spänd förväntan inför det som kunde bli deras framtida hem.

Ta vara på allt med en bilskrot i Uddevalla

25 Mar 2022

Går bilen av någon anledning inte att köra längre? Finns det inget mer att göra så kan man lämna in den på skroten. Bilskrot i Uddevalla tar emot din bil, vare sig den är ny eller gammal årsmodell.

Ett bekymmer som ofta blir för de som har en bil som inte längre går att bruka, är vad man ska göra av den. Alla har inte platsen för en bil som bara ska stå. Dessutom är det inte särskilt miljövänligt. Det finns inte lika många bilskrotar som förr, men de finns där ute än. Har du en bil så kan du lämna den till en bilskrot i Uddevalla. Beroende på vad du har för bil och vad som följer med i den, så kan du även få en slant för bilen. Hos en del får man även betala för att lämna in, så att få pengar är verkligen bra.

Bilskrot för miljön

Det är inte heller helt självklart hur man ska frakta bilen till skroten med en okörbar bil, inte alla har tillgång till ett bilsläp. Men bor du exempel i Uddevalla så kan de komma ut och hämta bilen åt dig. Bilskroten följer med i de moderna tiderna där man kämpar för miljön, så givetvis tar de tillvara på alla delar de kan. Resterande saker skrotas precis så som de ska enligt reglerna. Delarna som funkar säljs sedan till andra som behöver en reservdel till sin bil. Det är väldigt bra med bilskrotar!

Låt ett inredningsföretag i Stockholm vara med och utveckla företagsprofilen

22 Mar 2022

Vill ni få företaget att växa och utvecklas? I så fall är det viktigt att göra allt för att även varumärket ska synas. Ett sätt är att låta ett inredningsföretag i Stockholm styla om kontoret.

Arbetsmiljön och lokalerna har stor betydelse för kreativiteten, energin och hur man uppfattar ett företag och verksamhet. Med anpassade lokaler och modern, fräsch inredning kan man skapa en miljö som inspirerar såväl kunder som medarbetare. Det finns inredningsföretag i Stockholm som är specialiserade på kontorsinredning och att lyfta fram företagets profil. De kan skapa unika miljöer som är både funktionella och inspirerande. Inte sällan också med ett miljötänk som är med genom hela processen.

Så hittar man rätt inredningsföretag

Det finns flera olika inredningsföretag i Stockholm som arbetar just med kontor och andra typer av arbetsplatser. Men då inredningen har stor betydelse gäller det att välja inredare med omsorg. Därför kan man inte bara välja den som lämnar den lägsta offerten, utan man måste också titta på referensobjekt och tidigare uppdragsgivare. De riktigt bra inredningsföretagen har hemsidor där de visar upp sina olika projekt och där de redovisar hur de arbetar.

Det kan vara en god idé att först vända sig till två eller tre stycken och boka in ett personligt möte. Detta eftersom det är viktigt att kommunikationen fungerar väl och att inredningsföretaget verkligen förstår vad man är ute efter. Se mötet lite som en anställningsintervju och ställ frågor. Var också uppmärksam på om inredningsföretaget verkar påläst om er verksamhet.

← Äldre inlägg

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.