RSS

Sälja husbil - privat eller via en handlare?

28 Mar 2023

Funderar du på att sälja husbil? Det finns definitivt en bra marknad att ta del av för detta ändamål. Under pandemin minskade möjligheten att resa på ett dramatiskt sätt och den tidigare så öppna världen stängdes för turister. Sverige däremot höll öppet och begreppet hemester blev det nya svarta.

Inte mycket har förändrats gällande detta. Vi bor i ett fantastiskt land med en storslagen natur. Varför resa bort när allt finns här? Att det dessutom är prisvärt och att man bidrar till en bättre miljö genom att minska på flygandet är andra fördelar med att välja att hålla sin semester inom landet.

Och, en busbil är - för många - det ideala sättet att upptäcka Sverige genom. Man kan ta sig vart man vill, när man vill och man har hela tiden sina sov- respektive matplatser klara. Ska du sälja husbil idag så kommer du att mötas av en massa anbud och en hetare marknad än någonsin tidigare.

Stor efterfrågan på husbilar

Det du däremot ska fundera över är hur du ska sälja husbil? Ska du själv ta hand om försäljningen och lägga ut din husbil på exempelvis Blocket - eller ska du låta en professionell handlare ta hand om din affär? Båda sätten har sina för- och nackdelar, men ser man till det senare så är det absolut och utan tvekan det smidigaste sättet att sälja på.

Du slipper alla negativa sidor som en privat försäljning för med sig i form av nattliga samtal, spekulanter som inte dyker upp, prutande och skambud och den hotfulla stämning som vissa rapporterar om i samband med att de ska slutföra en affär.

Nackdelar med att sälja husbil privat

Du kommer att sälja din husbil lite billigare om du går via en handlare, men det handlar inte om några enorma summor. Du får ett pris som ligger ungefär i linje med värderingen och efterfrågan.

För dessa pengar får du också en smidig affär där chansen är stor att du har pengarna på kontot redan samma vecka. Säljer du privat så kan det ta lång tid innan rätt spekulant och rätt pris uppenbarar sig.

Är du beredd att vänta och beredd att svara på en massa samtal och skambud så är det värt det - om inte så är rekommendationen att sälja husbil via en professionell bilhandlare.

Du kan läsa mer om att säja husbil på denna sida: säljahusbil.net

Med bra isolering behöver du inte köpa så mycket ved

24 Mar 2023

Väljer du mellan att köpa ved eller isolera ditt hus? Isolering kanske kan kännas dyrt men det är en bättre investering än att hugga ner en massa träd.

Vem kan ens minnas när vintrarna var så här tuffa senast? För ett par år sedan kändes det nog ganska avlägset för de flesta svenskar att behöva knacka hål på isen i vattenhinken i köket innan man kunde få sitt kaffe. Men efter de senaste årens elpriser börjar det kännas nära igen.

Även om du kanske inte har gått så långt att du bara använder ved som uppvärmning har du säkert märkt att det just är värmen som kostar. Om du nu inte gillar att stå med slask upp till anklarna och hugga ved i snålblåst finns det ett bättre sätt att spara på uppvärmningen.

Isolering är en bättre investering än att elda upp skogen

Grunden till att behålla värmen i ett hus är egentligen helt självklar: isolering. Ett hus utan isolering kommer bli lika ruggigt som en gammal lada i skogen. Genom att göra tilläggsisolering eller se över din befintliga isolering kan du faktiskt spara pengar. Det är dessutom en investering som håller över tid.

Efter att ha läst det här kanske du tänker: “Nej, jag kör nog med veden trots allt, det är ju mysigt.” Men ved måste man köpa ny varje år och kostar inte minst i form av nedhuggna träd. Modern isolering är miljövänlig och håller hela din livslängd.

För att hitta rätt isolering kan du besöka isoleringstockholm.nu.

Fördelar med brandskyddsmålning

23 Mar 2023

Hur ska man egentligen tänka med brandskydd i det egna hemmet? Det ska definitivt finnas två saker: brandvarnare och någon typ av släckare. Utöver detta så ska man även vara medveten om att det alltid är bättre att spela på den säkra sidan.

Många tänker sig att det ändå aldrig kommer att börja brinna, men det handlar då också om att man vaggas in i en falsk trygghet. Det sker dagliga bränder och har man oturen så kan en sådan också ske i det egna hemmet. Vilket gör att man också måste vara förberedd på detta. Rutiner är viktiga i detta. Hur agerar du om det börjar brinna i ett rum - hur ska dina barn agera?

Det är viktigt att klargöra var man ska mötas, hur man ska ta sig ut - och eventuellt var man ska samlas om man tar sig ur från olika ställen. Övning ger färdighet och rutiner kan vara skillnaden mellan liv och död.

En annan sak som kan göra skillnad handlar om det förebyggande arbetet. Ser man till företag och offentliga lokaler så brukar sådana ofta målas med en speciell typ av färg. Man genomför en brandskyddsmålning och får genom detta ett extra skydd för det underliggande materialet i händelse av en brand.

Ta professionell hjälp med brandskyddsmålning

En brandskyddsmålning innebär att en brand kan förhindras från att spridas och att den kan hållas till ett enda område. Dessutom så kan en brandskyddsmålning förhindra att en byggnad kollapsar av överhettningen som en en brand kan innebära. Färgen som används vid en brandskyddsmålning skummar sig. Det bildas ett lager av skum som elden inte kan penetrera sig genom. Detta innebär att elden kan isoleras under en tid och att man får viktiga minuter för att hinna evakuera både sig själv och andra.

För dig som privatperson så är brandskyddsmålning något som primärt kan utföras på vinden eller i källaren - och då också av proffs. Det är inte ett projekt för dig att utföra på egen hand då det kräver speciella kunskaper. Målar man själv så finns en uppenbar risk i att färgen inte alls når den nivå av skydd som man förväntar sig. Det kan också innebära att man lever i en falsk trygghet.

Genom att ta professionell hjälp med brandskyddsmålning i källaren så garanteras du det skydd du behöver för att kunna ta dig ut - och samtidigt också minimera skadorna av den brand som äger rum. Mer om brandskyddsmålning hittar du här: brandskyddsmålning.net

Syntesis - en högklassig konstis som klarar kraven

21 Mar 2023

Varmare klimat och mildare vintrar har lett till att man utvecklat en ny sorts is. Konstis kan användas av alla både under milda vintrar och under sommartid.

Måhända är det inte lika troligt nuförtiden att det fryser tillräckligt vintertid för att man ska kunna spola den lokala fotbollsplanen och göra om den till skridskobana. Att istället frysa den för ändamålet avsedda banan är såklart alltid ett alternativ, men det kostar att ha kylaggregaten igång och elen är ju inte direkt gratis.

Syntesis (läs syntes-is), konstis, artificiell is eller låtsasis - alla namn på samma produkt. Det kan vara en smartare lösning på det återkommande problemet att det inte blir tillräckligt kallt om vintern för att man ska kunna utöva det som normalt räknas till vintersport. Men vad gör syntesis till en i dubbel bemärkelse trovärdig kandidat på spelplanen?

Vad konstis har för fördelar jämfört med vanlig is

Till att börja med är “isen” tillverkad av en specialbehandlad plast som dessutom är skonsam mot miljön. Den behöver heller inte frysas vilket är själva poängen med konstis - du sparar resurser i form av vatten och el. Syntesis har en karaktär som gör att den påminner väldigt mycket om vanlig is och känns naturlig att åka skridskor på.

Att installera och sköta om sin konstis är inte särskilt svårt heller. Du hittar lokala aktörer som jobbar med och kan leverera/installera syntetisk is hos er utan större problem. Isen är lätt att rengöra och tål naturligtvis att det skulle bli köldgrader också. Fallande snö är bara att borsta bort.

Solceller utan investeringskostnader

21 Mar 2023

Har ditt företag intresserat sig för solceller? Ni är i gott sällskap och kan bidra till ett mer hållbart energiflöde. Med PPA gör ni processen snabb och enkel.

Solenergi är i dagsläget den energiform som är överlägset billigast. Den är pålitlig i några miljarder år framåt och den genererar inga utsläpp. Den placering som solceller oftast har – på tak – gör att den inte tar upp onödig plats och det ser oftast inte fult ut eller passar illa med arkitekturen. Det behövs inte heller stor yta om man istället väljer en markbaserad anläggning.

Det finns dock en betydande investeringskostnad inbakad i en installation av solceller. Det är en kostnad som snabbt betalar sig med tanke på den energibesparing man får ut av sin anläggning. Tycker man ändå att det är en kostnad man vill undvika för dagen finns en bra lösning. Den kallas PPA.

Installera solceller som solar-as-a-service

PPA är en lösning för den som önskar ha en solcellsanläggning på leasing. Vad som händer är att det företag man anlitar sköter all installation, försäkring, service och garantier. Man får alltså en solcellsanläggning installerad och betalar, utöver leasingavgift, endast ett lågt elpris till leverantören. Det är en enkel och smart lösning där ansvaret ligger hos företaget.

Om man vill teckna ett PPA-avtal finns också fler möjligheter. För den som inte har möjlighet att uppföra en anläggning i omedelbar närhet till sin fastighet kan man ordna ett leasingavtal med energi producerad från en solcellsanläggning på annat håll. Solenergi är framtiden men framtiden är redan här. Det är dags att välja klimatsmart el.

Passersystem i Stockholm ökar tryggheten

13 Mar 2023

När du installerar ett passersystem i Stockholm får du ett enkelt system som du kan sköta på distans. Glöm borttappade nycklar och obehöriga i korridoren.

Det spelar ingen roll inom vilken bransch du arbetar, du vill ändå kunna känna dig säker på jobbet. Att ha koll på vem som kommer och går i dina lokaler är viktigt, inte bara ur stöldsynpunkt. Det handlar även om att dina anställda ska kunna känna sig trygga och slippa snegla över axeln hela dagarna.

Med ett passersystem i Stockholm får du enkelt en överblick över vilka som har tillträde till vilka lokaler. Det hindrar inte bara stöld och brott, det minskar även risken för olyckor. Ingen person kan råka vandra in bland tunga maskiner eller på ett ställe där skyddsutrustning krävs.

Passersystem går att anpassa

Med ett elektroniskt passersystem i Stockholm behövs inga nycklar som kan tappas bort. Allt sköts enkelt på distans och genom ett program kan du enkelt både ge utökad access eller ta ett borttappat passerkort ur system. Ett väldigt smidigt och enkelt sätt att öka säkerheten, utan att arbetsplatsen ska kännas överdrivet bevakad eller inlåst. Du vill givetvis inte att din arbetsplats känns som ett fängelse.

Du väljer själv vilken omfattning du vill ha på ditt passersystem. Kanske behövs bara vid ytterdörrar eller passager? Det beror lite på vilken verksamhet du bedriver och lokalernas läge. På vissa arbetsplatser behövs en passerbricka för att öppna varje dörr, även inne på arbetsplatsen. Du kan rådfråga säkerhetsexperter kring vad som är rätt för ditt företag.

En mäklare på Hisingen säljer inte bara bostäder

13 Mar 2023

Om du har en tomt att sälja på Hisingen så kan det starkt rekommenderas att du anlitar en mäklare till hjälp. Det blir helt enkelt bäst och tryggast så.

Att göra säkra investeringar för framtiden kan vara svårt. Om man skaffar aktier eller fonder så får man i regel välja mellan något som är tryggt, men inte ger så hög avkastning, eller något som ger stora chanser till vinst men samtidigt stor risk för förlust.

Det finns dock några saker som historiskt sett har varit bra investeringar. Det är skog och mark. Om du sitter på något av detta så är det bara att lyckönska. Men har du funderat på hur du ska göra när du behöver få loss pengarna? Till exempel om du har en tomt på Hisingen i Göteborg i din ägo?

Mäklaren är utbildad

Att sälja tomt på Hisingen själv är kanske görbart, men riskabelt. För det första så är det inte alltid så lätt att veta hur mycket man kan begära för tomten. För det andra så kan det finnas aspekter kring indragning av vatten, avlopp, el och fiber som behöver beaktas. Och har du ens funderat på om det kan finnas föroreningar i marken?

Nej, det bästa om du är i detta läge är att ta hjälp av en mäklare. Det är inte för inte som det finns krav på att dessa är utbildade. En kunnig mäklare kan lotsa dig rätt i försäljningen och du kan vara trygg med allt.

Som framtida sambos behöver ni kontakta mäklare i Sollentuna

12 Mar 2023

Ska ni göra det stora köpet i ert liv, köpa er alldeles egen bostad? Gör ett lyckat bostadsköp med hjälp av mäklare i Sollentuna som har koll på området.

Äntligen skulle Evy and Jim ta det stora steget att flytta ihop. Efter så många års förhållande var det äntligen dags att göra det. Evy och Jim hade spenderat hela 8 år med varenda redan, så de kände varandra och visste vilka prövningar det kunde bli. Därför var de inte rädda för att köpa sin egna bostad tillsammans.

Evy och Jim var nämligen ungdomskärlekar, de träffades redan när de var 16 år och nu 8 år senare var det fortfarande de två. Först nu hade de möjligheten att lägga handpenning och få ett lån för att kunna köpa en bostad. Ingen av dem ville flytta långt, de höll sig i Stockholmsområdet.

Mäklare hade drömbostaden

Evy och Jim bestämde sig för att leta efter en bostad i Sollentuna. Det var nära till Stockholm stad men hade så många bekvämligheter. Bara det här att det inte var samma stress. Dessutom är det ett djurrikt ställe och möjlighet att gå i skog, eller ta ett dopp i någon av sjöarna fanns.

Båda två gick som på nålar när de tillsammans första gången kontaktade en mäklare i Sollentuna. De hittade rätt direkt, några guldklimpar som hade full koll på hela Sollentuna och kunde ha några bostäder som passade dem. De började gå på visningar och snart skulle de hitta sitt perfekta hem.

Mekonomen i Sollentuna kan bilar

12 Mar 2023

Är det dags att byta däck eller reparera din bil? Mekonomen i Sollentuna kan hjälpa dig och se till att din bil alltid är i toppskick, för tryggare vägar.

Oavsett om du letar efter en bilverkstad eller ett däckhotell vill du ha god service och pålitliga tjänster. Vem vill inte det? Ingen vill ha ett krångligt liv eller ett dåligt bemötande. Du kan vända dig till Mekonomen i Sollentuna när du är på jakt efter trevlig personal som verkligen kan bilar.

Att laga bilen eller byta däck är kanske inte det roligaste i hela världen, men det är viktigt för din säkerhet och din bils livslängd. Se det som ett läkarbesök, fast för din bil. Precis som med läkare är det viktigt att det blir rätt. Din bil behöver rätt service och korrekta delar, för att vara “frisk” i flera år framöver.

Mekonomen kan serva din bil

Att din bil fungerar och är säker är mycket viktigt. Det är trots allt höga hastigheter som du färdas i och du har många medtrafikanter på vägarna. Genom att se till att din bil har rätt däck för väglaget kan du rädda liv i trafiken. Genom att serva din bil regelbundet och se till att den är i toppskick kan du spara dig själv från större utgifter och problem.

På Mekonomen i Sollentuna kan du få hjälp med både däckbyte och service. Många upplever det som praktiskt och skönt att ha allt på samma ställe och som återkommande kund kan du även bygga upp en relation med din bilverkstad.

Du kan läsa mer på denna sida kring bilservice: https://sollentunabil.se/ 

Trädfällning av kunnig personal i Stockholm

10 Mar 2023

Vid en trädfällning i Stockholm är det mycket viktigt att man vet vad man gör. Annars kan det snabbt bli en mycket farlig situation som kan orsaka stor skada.

Ett träd har oftast en mycket hög vikt. Så pass hög att det är förenat med livsfara att hamna under ett fallande träd. Och ibland kan till och med en kraftig gren vara dödlig. Därför är det klokt att enbart använda sig av yrkespersoner som vet precis hur en trädfällning ska gå till i Stockholm.

Vad är det då som en trädfällning innebär? Många har säkert sett inslag på tv där man fäller träd i skogen med stora maskiner. Men när det gäller en trädfällning i mindre skala så är det annan utrustning och ett annat förfarande. Och det kan se lite olika ut beroende på hur stort trädet är och var trädet är placerat.

Proffs på trädfällning i Stockholm

Idag finns det företag som har specialiserat sig på trädfällning i Stockholm. Hos exempelvis Wasa Trädfällning kan man hitta de proffs som man behöver för att utföra alla möjliga typer av kapningar och fällanden av träd. Från enklare beskärning till fällning av delar, eller hela träd. Och man kan även få råd gällande bortforslingen av trädet. Om man vill det.

För den som bokar en trädfällning är det viktigt att man noga lyssnar på de direktiv som man får av företaget, eftersom det annars kan innebära stor fara för alla involverade. Men även för hus och egendom.

← Äldre inlägg

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.