Känner du att något inte står rätt till med dina däck? Ibland kan det vara svårt att veta vad som är fel på bilens däck. Kanske var det längesen du kollade dem? Då är det dags för en däckservice!

Att bilens däck mår bra är helt väsentligt för en säker och behaglig biltur. Upplever du att det skumpar mycket, eller drar bilen åt ett visst håll? Kanske känns det som att den drar mer bränsle än vanligtvis? Allt kan vara tecken på att däckens kondition inte är som den ska vara. Det är inte bara obehagligt att köra med slitna däck utan det kan rent av vara farligt. I värsta fall kan utslitna däck eller brist på kontroll och service av dem leda till att de går sönder när du är ute och kör. Undvik riskerna och kolla status på dina däck!

Vad innebär däckservice?

Däckservice innefattar egentligen en hel del. Hjulinställning, skiftning och balansering – egentligen allt för att se till att däcken mår bra och är både säkra och funktionsdugliga på vägarna. Olika problem kräver olika åtgärder, helt enkelt. Det kan även innebära att byta däck eller att förvara sina däck på ett så kallat däckhotell. Många människor byter sina däck själva, vilket går jättebra att göra så länge man vet hur man gör. Andra tycker att det är mer praktiskt och tryggt att låta någon annan göra det. På ett däckhotell kan man låta förvara de fyra däck som inte sitter på bilen. Alla bilar kräver ju två uppsättningar – en för sommar och en för vinter. Många har inte plats, eller vill inte förvara den andra uppsättningen hemma. Då kan man för en liten slant förvara sina däck på ett däckhotell. Där är miljön anpassad för att inte negativt påverka däckens material.

Däck för dig och din bil

Hur vet man vilka däck man ska ha, och när? Kanske har du precis köpt en begagnad bil och vet inte vilka däck bilen ska ha. Det kan du få hjälp med av en yrkeskunnig. Denne kan dessutom hjälpa dig att byta däck när det är dags för nästa uppsättning. Det är viktigt att hålla koll på när det är dags att byta däck på bilen. Antingen byter du när vädret kräver, eller när lagen säger det. Det är också viktigt att hålla koll på är däckens slitage. Mönsterdjupet får vara minst 1,6 mm, alternativt 3 mm.

18 May 2020

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.