Vilken gardin ska man välja till respektive rum? Behöver man gardiner överhuvudtaget eller handlar det om en lösning som tillhör dåtiden snarare än framtiden? Gällande det senare så kan vi direkt säga att du kommer att må bättre av att ha gardiner i dina fönster.

Ett fönster som inte har gardiner blir lite som att ha en tavla utan någon ram. Du kanske får ett större ljusinsläpp - på gott och ont - men på köpet så får du också en kall, opersonlig och tråkig bostad. Många vill dra jämförelser till en korridor i en lokal tillhörande Landstinget och visst finns det fog för detta parallell. Gardiner gör, precis som alla andra textilier, att en bostad känns varmare, mer ombonad och - just det - hemtrevlig.

Det många tänker sig gällande gardiner är dessutom direkt felaktigt. Man tänker sig tunga tyger i storblommiga mönster som påminner om inredningen på ett gammalt torp på landet. Det finns förvisso även sådana gardiner, men det finns även andra modeller och väldigt många alternativ vad gäller både färger, tygets tjocklek och mönster.

Gardinkappor ramar in fönster

Här kan man exempelvis nämna en gardinkappa som ett ypperligt exempel. I mindre bostäder och i mindre rum så kanske man inte vill ha gardiner som hänger lodrätt och som tar upp mycket plats. Genom att välja en gardinkappa så får man en gardin som löper längs med gardinstången och som bara täcker den övre delen av fönstret. Detta skapar en luftig stämning där fönstret får spela en avgörande roll - och där en gardinkappa höjer det estetiska uttrycket.

Att köpa gardinkappa handlar emellertid om samma förberedelser som inför att köpa vanliga gardiner. Se över urvalet, se över hur dina övriga möbler och inredning ser ut - och hitta en röd tråd - och försök att matcha gardinerna mot övrig interiör. Du kommer även att behöva mäta dina fönster och måttbeställa en gardinkappa om fönstren i fråga inte är av standardmått. Det innebär inga egentliga problem.

Väljer du att måttbeställa så blir kostnaden lite högre, men du får också en gardinkappa som har korrekta mått och som är fållad, klar och redo att hängas upp ovanför ditt fönster.

10 May 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.