Varmare klimat och mildare vintrar har lett till att man utvecklat en ny sorts is. Konstis kan användas av alla både under milda vintrar och under sommartid.

Måhända är det inte lika troligt nuförtiden att det fryser tillräckligt vintertid för att man ska kunna spola den lokala fotbollsplanen och göra om den till skridskobana. Att istället frysa den för ändamålet avsedda banan är såklart alltid ett alternativ, men det kostar att ha kylaggregaten igång och elen är ju inte direkt gratis.

Syntesis (läs syntes-is), konstis, artificiell is eller låtsasis - alla namn på samma produkt. Det kan vara en smartare lösning på det återkommande problemet att det inte blir tillräckligt kallt om vintern för att man ska kunna utöva det som normalt räknas till vintersport. Men vad gör syntesis till en i dubbel bemärkelse trovärdig kandidat på spelplanen?

Vad konstis har för fördelar jämfört med vanlig is

Till att börja med är “isen” tillverkad av en specialbehandlad plast som dessutom är skonsam mot miljön. Den behöver heller inte frysas vilket är själva poängen med konstis - du sparar resurser i form av vatten och el. Syntesis har en karaktär som gör att den påminner väldigt mycket om vanlig is och känns naturlig att åka skridskor på.

Att installera och sköta om sin konstis är inte särskilt svårt heller. Du hittar lokala aktörer som jobbar med och kan leverera/installera syntetisk is hos er utan större problem. Isen är lätt att rengöra och tål naturligtvis att det skulle bli köldgrader också. Fallande snö är bara att borsta bort.

21 Mar 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.