Har ditt företag intresserat sig för solceller? Ni är i gott sällskap och kan bidra till ett mer hållbart energiflöde. Med PPA gör ni processen snabb och enkel.

Solenergi är i dagsläget den energiform som är överlägset billigast. Den är pålitlig i några miljarder år framåt och den genererar inga utsläpp. Den placering som solceller oftast har – på tak – gör att den inte tar upp onödig plats och det ser oftast inte fult ut eller passar illa med arkitekturen. Det behövs inte heller stor yta om man istället väljer en markbaserad anläggning.

Det finns dock en betydande investeringskostnad inbakad i en installation av solceller. Det är en kostnad som snabbt betalar sig med tanke på den energibesparing man får ut av sin anläggning. Tycker man ändå att det är en kostnad man vill undvika för dagen finns en bra lösning. Den kallas PPA.

Installera solceller som solar-as-a-service

PPA är en lösning för den som önskar ha en solcellsanläggning på leasing. Vad som händer är att det företag man anlitar sköter all installation, försäkring, service och garantier. Man får alltså en solcellsanläggning installerad och betalar, utöver leasingavgift, endast ett lågt elpris till leverantören. Det är en enkel och smart lösning där ansvaret ligger hos företaget.

Om man vill teckna ett PPA-avtal finns också fler möjligheter. För den som inte har möjlighet att uppföra en anläggning i omedelbar närhet till sin fastighet kan man ordna ett leasingavtal med energi producerad från en solcellsanläggning på annat håll. Solenergi är framtiden men framtiden är redan här. Det är dags att välja klimatsmart el.

21 Mar 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.