Akuttandläkare i Stockholm vet aldrig vad som kommer in till dem på kliniken. Det kan vara en otäck inflammation. Eller någon som slagit ut sina tänder.

Matchen var otroligt spännande och Anna skrek så hon var alldeles hes. Dottern Ellen hade spelat ishockey sedan hon var sju, och på tre år blivit mycket duktig. I matchens sista minuter var det mycket känslor ute på isen. Plötsligt krockade tre av flickorna kraftigt och ramlade. Isen hade blivit röd och Anna slutade andas.

Anna fattade ingenting. Flickorna hade hjälm och ändå blödde hennes dotter kraftigt ur munnen. Som tur var hade alla barnen lov och det var vardag. Kliniken i Stockholm hon brukade använda hade akuttandläkare så hon ringde och fick en tid om en timma. Det var bara att sätta sig i bilen och hoppas att det inte var köer in till stan.

Akuttandläkare lättade oron

Blodflödet hade lugnat sig när dottern äntligen fick sätta sig hos deras akuttandläkare i Stockholm. Anna fick sitta i väntrummet medan Ellen blev omhändertagen. Måtte hon inte ha slagit ut några tänder. Anna hade inte fått röra den skräckslagna dottern och visste inte alls hur det såg ut i munnen.

Efter bara tjugo minuter kom Ellen ut, nu med betydligt rosigare kinder än när de kommit till kliniken. Glatt berättade hon att det inte var någon fara med tänderna. Hon hade bara bitit sig i kinden när hon ramlat. Alla tänder satt där de skulle, försäkrade hon en mållös mamma. Anna som varit så rädd kunde nu andas ut.

19 Jan 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.