Hur bra den än har varit kommer punkten när en gammal bil bör skrotas. När den inte längre kan användas, av miljö- och säkerhetsskäl. Men vad gäller om man vill skrota bilen i Stockholm?

Kanske beror det på separationsångest, men många väntar alldeles för länge på att låta den gamla bilen gå till den ”eviga vilan”. Den har ju varit en trotjänare i alla år. Tänker man däremot ekonomi och klimat är det inte så smart. Men har man nu kommit så långt i tankarna kommer en annan fråga, i synnerhet om man ska skrota bilen i Stockholm. Bor man på landet kan man alltid bara låta den stå i slänten bakom vedbon. Men i Stockholm? Man kan ju inte låta den vanpryda hemmets annars så idylliska förortsgata. Men även om man bor lantligt, vilket man också kan göra i Stockholm, så förbjuder miljöbalken utsläpp av ämnen som kan förorena mark eller vatten. Och sådana ämnen står ju som spön i backen i bilar. Som bilägare har man alltså ett ansvar, även om bilen står på ens egen mark.

bilskrot från ovanför

Rätt papper

Nu är det inte så svårt som många tror att skrota bilen i Stockholm. Det finns auktoriserade bilskrotar. Auktoriserade, eftersom det är viktigt att företaget som man väljer följer alla lagar och regler, för miljöns skull. Man kan också få sin gamla bil hämtad om man inte vill köra iväg med den själv, eller om den kanske inte ens startar. När man vill skrota bilen i Stockholm måste man ha registreringsbevisets del 2 och legitimation. Tappat bort registreringsbeviset? Bilen har ju kanske inte körts på flera år. Inga problem! Hos Transportstyrelsen kan du beställa ett nytt. Det kostar heller ingenting att skrota bilen i Stockholm. Vill du få den hämtad så går det också bra mot en avgift. Den brukar ligga på runt 500 kronor.

Du är inte ensam!

Överväger man att skrota sin gamla ögonsten så ska man veta att man inte är ensam. Förra året skrotades inte mindre än över 187 000 bilar i Sverige. Över en femtedel, närmare bestämt 37 000, valde att skrota bilen i Stockholm. Visst har den varit en klenod, men den som minns all olja den läckt ut, dess egensinniga förmåga att vägra starta kalla vintermorgnar eller ovilja att släppa in minsta värme i kupén när utetemperaturen visar minus kommer nog ändå med lättnad vinka avsked till det gamla skrället.

22 Apr 2020

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.