Är du författare och behöver jobba produktivt? När det kommer till ett yrke som författare kan man egentligen arbeta var som helst. Som författare sitter ju allt i ens eget huvud, det man behöver är en dator (med ordbehandlingsprogram), ett skrivbord och en bekväm skrivbordsstol och möjligen en skrivare, så att man lättare kan läsa den text som man har skrivit. Dessutom brukar de allra flesta förlagen vilja ha manus på papper och inte bara på ett USB-minne eller en fil på datorn. 

Hur är det med självdisciplinen?

Om man har svårt att kunna koncentrera sig hemma och börjar plocka in i diskmaskin och liknande i stället för att disciplinerat sätta sig och skriva på boken, då kan det vara bättre att skaffa sig ett kontor. Då kan man ägna sig åt att plocka i diskmaskinen när man är hemma och skriva på sin bok när man är på sitt kontor. Andra kan vara självdisciplinerade, men alla kan inte det. Då kan det vara bättre att öka sin självkännedom och iaktta sig själv. Hur många timmar skrev jag på min bok när jag jobbade hemma? Och hur många timmar arbetade jag på min bok när jag jobbade borta? Har du kollen på de där timmarna är det enklare att ta ett beslut om var någonstans som du bör arbeta.

Kontor behöver inte vara dyra

Man kan komma över kontor som inte kostar en hel förmögenhet. Skaffar man sig ett alldeles eget kontor kan det kosta en del, särskilt om man önskar sig ett kontor i Stockholms innerstad, vilket de flesta vill. Det är väl därför som det kostar så mycket. Så kan man tänka sig att skaffa sig ett kontor utanför Stockholm, kan man få ner priset på kontoret. Sedan kan man alltid dela på ett kontor med andra som också har liknande arbete som en själv. Då delar man på hyran. Och man kan passa på att dela på skrivare, papper, telefoner, kaffebryggare, tebryggare och porslin. På så sätt kan man skaffa sig "arbetskompisar" om man så önskar. Ibland kan man få ny input av att träffa andra som arbetar på liknande sätt som en själv.

Skaffa begagnade kontorsmöbler

Det går också att få ner priset för kontoret genom att skaffa (nästan) nya kontorsmöbler. Varför måste allt vara från Ikea? Man kan ju faktiskt köpa begagnat och få ner priset den vägen. Dessutom är det en miljövänlig sak som gynnar oss alla.

29 Mar 2019

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.