Att rekrytera en ny chef är en möjlighet att åstadkomma positiv förändring och främja utvecklingen inom verksamheten. Det kan dock också bli ett fiasko om fel person väljs till jobbet.

Anlita bemanningsföretag eller rekryteringsföretag i Stockholm

I vissa fall kan man behöva en chef endast för en kortare tidsperiod, och då finns det möjlighet att hyra in från ett bemanningsföretag istället för att göra en direktanställning. Om man inte har tid eller möjlighet att själv sköta rekryteringen kan man också anlita ett rekryteringsföretag i Stockholm.

Oavsett vilket alternativ man väljer är det viktigt att börja med en noggrann behovsanalys av tjänsten. Detta kommer att vara till stor nytta i alla kommande steg av rekryteringsprocessen. Vid genomförandet av analysen bör man fråga sig hur situationen ser ut på den specifika platsen där chefen kommer att arbeta. Vad är det man vill förändra och utveckla? Vilka mål och visioner ska den nya personen arbeta mot? Vilka ansvarsområden kommer att tillhöra chefens roll? Hur är personalen som chefen kommer att ha ansvar över? Vilka utmaningar finns det?

Skapa en tydlig och lockande annons

Utifrån behovsanalysen bör man lista upp de egenskaper och kompetenser som den önskade kandidaten bör besitta för att kunna klara av jobbet. Vilka tidigare erfarenheter är nödvändiga? Vilken utbildning krävs? Vilken titel kommer den nya chefen att ha? Ta gärna med titeln redan i rubriken på platsannonsen.

Beskriv jobbet och arbetsuppgifterna så tydligt som möjligt. Ge även en beskrivning av arbetsplatsen och företaget på ett sätt som framhäver dess fördelar och förklarar varför man skulle vilja arbeta just där. Är företaget litet eller stort? Vilken är kulturen bland de anställda? Glöm inte att nämna starka värdegrunder, tydliga framtidsvisioner och eventuella förmåner. Vad är det som gör just den här arbetsplatsen till en attraktiv miljö att vara en del av?

En framgångsrik annons kan leda till många ansökningar. Ett sätt att spara resurser är att genomföra en första telefonintervju för att sålla ut kandidater innan man kallar dem till personliga intervjuer.

31 Jul 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.