Coronapandemin har fått många att bli mer medvetna om sin personliga hygien. Vi tvättar händerna oftare, spritar oss när vi har varit i butiker och är noga med att inte beröra ansiktet i onödan. Allt detta är givetvis positivt, men många glömmer bort att tänka på renligheten i det egna hemmet.

Virus av olika slag klarar att överleva i allt från timmar till flera dagar på olika material. Därför är det viktigt att tänka på att hålla en god hygien även i det egna hemmet. Själv kanske du inte har så stort intresse av att städa i tid och otid. Då kan det vara smart att anlita ett bra städföretag istället som hjälper dig att få det skinande rent och ge ett bättre skydd mot olika former av smitta.

Det är ju inte bara Covid-19 som man behöver vara orolig för att drabbas av utan även andra typer av bakterier och virus kan spridas på ytor såsom handtag, köksbänkar, via vattenkranar i kök och badrum med mera. Många fall av vinterkräksjuka skulle kunna undvikas om vi bara såg till att hålla bättre rent i våra hem.

Regelbunden städning ger ett bra grundläggande skydd

Genom att boka regelbunden hemstädning åtminstone en gång per vecka så får du ett bättre skydd i hemmet. Vid varje städtillfälle kommer utsatta ytor att rengöras noga så att inget missas eller glöms bort - något som annars är lätt hänt om man städar själv.

Skulle det vara så att ni har råkat bli sjuka ändå så är det viktigt att tänka på att noga göra rent ytor som man tar i med händerna. Om du har barn måste du även tänka från ett barns perspektiv. De tar kanske på ytor som du som vuxen inte har kontakt med såsom sidor på skåp och andra möbler, dörrkarmar och liknande.

De glömda ytorna

Det är också viktigt att tvätta alla kläder och sängkläder mycket noga om man skulle få in någon form av sjukdom i hemmet. Bakterier och virus har ofta extra goda chanser att överleva på just textil. Det kan innebära att man även måste rengöra soffa, dekorationskuddar och gardiner för att vara helt säker på att bli av med smittan. 

Det kan givetvis kännas jobbigt, men vill man vara säker på att smittan inte bara ska gå runt i familjen så behövs det ibland rejäla punktinsatser. Självklart bör du då inte boka städning av en städfirma utan ta hand om problemet på egen hand för att inte riskera att städpersonalen blir sjuk av arbetet. Men att anlita proffshjälp är ett utmärkt sätt att undvika att smitta kommer in i huset till att börja med.

Ta hjälp med din hemstädning redan idag och få mer tid över till annat samtidigt som du gör det lättare att hålla sjukdomar borta från hemmet.

25 Aug 2020

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.