Funderar du på att sälja din bostad i Mölndal men är osäker på hur mycket den är värd, om det är rätt läge att sälja i och vilken mäklare du ska välja? Vi tänkte här titta lite närmare på mäklare i Mölndal och, genom att ställa några snabba och vanliga frågor, ge svar på hur man ska tänka i dagsläget.

De flesta vet att marknaden är lite mer turbulent idag än vad den var för några år sedan. Det går fortfarande att sälja med vinst, men valet av rätt mäklare i Mölndal är mer avgörande för kring huruvida man lyckas med detta.

Fråga: Ska jag välja första bästa mäklare i Mölndal?

Svar: Nej. Definitivt inte! Du ska ta dig tid att sondera terrängen och undersöka vilka mäklare i Mölndal som finns. Träffa så många som möjligt, se över priset för deras tjänster och låt dem värdera din bostad. Välj din mäklare med omsorg och lita på magkänslan!

Fråga: Vilka egenskaper är viktiga hos en mäklare i Mölndal?

Svar: Erfarenhet är idag viktigare än någonsin. Som sagt, marknaden är mer turbulent idag och bollen ligger snarare hos köpare än, som tidigare, hos säljare av bostäder. En erfaren mäklare i Mölndal har varit i dessa situationer förr och vet hur man ska navigera för att göra en bra affär. Utöver detta så är saker som fantasi, trygghet och förtroende viktiga saker att se över och känna hos den mäklare man väljer. Tänk även på att en mäklare i Mölndal ska kunna området och kunna ge svar på alla frågor som spekulanterna kan ha. I första hand säljer han din bostad, men i andra hand så säljer han Mölndal. Att locka exempelvis småbarnsfamiljer från centrala Göteborg och få sådana att välja Mölndal kräver kunskaper om allt från skola vidare till kommunikationer och idrottsföreningar.

Fråga: När är bästa läget att sälja?

Svar: Detta är något som beror på flera faktorer. Har du redan köpt en bostad så vill du såklart sälja så snart som möjligt och slippa dubbla lån. Om inte - ja, då kan det löna sig att vänta lite. Det mesta handlar om att sälja när konkurrensen är som lägst och då din bostad är mest attraktiv bland de som säljs. Återigen spelar erfarenhet roll hos en mäklare i denna fråga. En rutinerad mäklare har is i magen och vet när det är dags att trycka på startknappen. Dessutom har en sådan mäklare byggt upp ett stort kontaktnät och kan kontakta tidigare spekulanter från det egna spekulantregistret. Det ger dig en möjlighet att sälja innan visning, vilket brukar vara väldigt lukrativt.

Fråga: Hur vet jag att en mäklare är bra?

Svar: Du kan givetvis kolla upp mäklare innan du bestämmer dig. Hur många bostäder har man sålt - och för hur mycket? Ett annat råd handlar även om att du ber om referenser. Hur pass nöjda är de tidigare kunderna med mäklarens jobb? Ring så många som möjligt. Ett annat tips är att kolla omdömen på internet och se över om det finns några oegentligheter skrivna på nätet.

28 Apr 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.