En energideklaration talar om hur energieffektiv en byggnad är. Som fastighetsägare har man stor nytta av en energideklaration. Här är några användbara tips.

Som husägare och fastighetsägare har man stor nytta av en energideklaration då den talar om hur energieffektiv byggnaden är. Men den är också ett måste om man vill sälja sitt hus. Detta eftersom spekulanter behöver kunna se hur mycket energi som går åt för att värma huset och varmvattnet. På så vis blir det även enklare att jämföra med andra fastigheter.

Men den stora fördelen med att göra en energideklaration är att man även får tips och råd på hur man kan sänka sina energikostnader utan att försämra inomhusluften. Det kan exempelvis vara att täta fönster och dörrar eller att sätta in ett mer modernt ventilationssystem.

Så ofta ska man göra en energideklaration

En energideklaration är giltig i tio år men det kan vara smart att göra den tidigare är så. Vill man göra en energideklaration ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på detta och som är certifierat. Det kan löna sig att jämföra priser genom att ta in offerter från några olika företag. Ofta kan man be om en kostnadsfri offert direkt via hemsidan.

Är man en bostadsrättsförening eller ägare av ett flerbostadshus är det viktigt att man låter alla som bor i huset att ta del av energideklarationen. Detta eftersom de vanligtvis påverkas av fastighetens energikostnader. Det bästa är att sätta upp energideklarationen i husets entré eller på anslagstavlan i tvättstugan. Mer om energideklaration kan du hitta här: https://heatseek.se/ 

30 Jan 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.