En safariresa är något som många drömmer om. Och att få göra det är verkligen fantastiskt. Det blir ett minne för livet – elefanter, giraffer och mycket annat.

Det finns vissa resor som slår högre än andra. Sådana som man drömmer om att någon gång kunna genomföra. För en del lockar transsibiriska järnvägen, för andra är det Hurtigruten, åter andra vill backpacka i Asien. Ja, smaken och intresset är olika.

Något som de flesta säkert inte skulle tacka nej till – ja, förmodligen hoppa högt över – är möjligheten att åka på safari i Afrika. Det lockar att få se vilda djur i fantastiska omgivningar. Och den som verkligen fått chansen att se de svarta siluetterna av giraffer och akaciaträd avteckna sig mot en djupröd solnedgång över savannen kan intyga att detta är något alldeles särskilt.

Safariresa i Tanzania

På en safari i Tanzania, till exempel, har du och ditt resesällskap en egen guide som kör dig runt i jeepen varthelst chansen att se djur är störst. Och han behöver inte leta länge. Elefanter finns i sådana mängder, och kommer så nära bilen, att man till slut nästan blir lite blasé. Alla får kanske inte att se samtliga arter i “the big five”, men chansen är stor.

Om du bestämt dig för att det är en safari som är din drömresa – den resa du bara måste göra en gång i livet – så är det bara att börja spara och planera. Spana in utbudet av resor och kolla upp vilka recensioner de olika arrangörerna får, såsom Tanzania Travels och andra.

31 May 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.