Det finns företag där dålig företagskultur har kommit för att stanna. I alla fall kändes det så. Inget att oroa sig för. Genom kurser i kulturförändring kan man förbättra arbetsmiljön.

Fabriken var numera en plats dit personalen inte längtade att komma, insåg Ingemar en dag. Den förr så uppsluppna stämningen var borta sen länge och alla jobbade på för att få gå hem igen. Hur hade det blivit så här?

De som var teamleaders hade blivit personer som endast manade personalen till att producera mer. Klagade på dåliga resultat och skapade dålig självkänsla hos alla i produktionen. Dessutom insåg han att han själv var långt ifrån oskyldig.

Framåtanda genom kulturförändring

Som om någon hört hans tankar ramlade ett mail in om utbildningar i kulturförändring. Han läste igenom informationen och kontaktade utbildningsföretaget för att få veta mera.

Senare samma år satt han återigen vid skrivbordet och funderade. Han hade under förmiddagen promenerat genom fabriken. Någon ropade något och skratt hördes borta vid maskinerna. Det var som musik i hans öron. Tänk att utbildningen hade gjort en sådan skillnad på så kort tid.

Efter att alla teamleaders hade gått utbildningen hade de fått nya sätt att arbeta. Det handlade om att lyssna på sina teammedlemmar. Istället för att bestämma, diskuterade man oenigheter som kom upp. Samarbetade och löste det tillsammans.

Till och med alla teamleaders tyckte att det var kul att jobba så. Istället för att de kände att de fick dra hela lasset gjorde hela teamet det tillsammans. Vilket helt klart var mycket roligare.

2 Mar 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.