Julmarknader i Tyskland är av tradition en stor företeelse. Har du varit på en svensk julmarknad och tyckt att den varit mysig och att den fått dig i rätt julstämning så är detta ingenting mot vad en tysk julmarknad kan göra. I synnerhet om du väljer en julmarknad i Lubeck.

Just den julmarknaden har blivit enormt stor och det har inte skett av en slump. Dels så tar den plats i en av de mest mytomspunna tyska städerna och dels så förläggs den också i Gamla Stan som räknas till UNESCOs världsarv.

En julmarknad i Lubeck är någonting som går utanpå det mesta. Hela staden tänds upp, marknadsplatsen fylls med gammeldags marknadsstånd, besökare från hela världen samlas - Lubeck kallas, med all rätt, för norra Tysklands julstad! - och överallt hörs körer sjunga julsånger. Utöver detta så säljs traditionellt hantverk, korvar, marsipan - såklart - och en massa annat matnyttigt.

Boka en paketresa för julmarknad i Lubeck

Lubeck är en stad med en stolt och intressant historia som bjuder på massor av sevärdheter. Utöver den julmarknad som blir huvudmålet för din resa så kan du vandra omkring i staden och uppleva allt från gamla stan vidare till en massa trevliga museer: allt detta i en klassisk tysk arkitektur. Den kultiverade och beläste ser givetvis även till att spana in huset där Buddenbrooks bodde i Thomas Manns episka verk.

Idag kan man boka in en paketresa med ett bussbolag som tar dig till en julmarknad i Lubeck och där du bor på ett flott hotell, där färja från Trelleborg ingår och där du även erbjuds både shopping och goda middagar. Julmarknaden är resan höjdpunkt, men det handlar om väldigt många toppar längs vägen. Vill du komma i rätt stämning inför julen - och hitta en massa fina julklappar - så är detta en resa du måste se till att boka. En julmarknad i Lubeck ska upplevas minst en gång i livet!

22 Nov 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.