Är du på väg ut mot nya äventyr och planerar en flytt utomlands? Då är det bra att reda ut vissa frågor som uppstår. Många bävar för flytten, och hur den ska gå till. Det kan ge en viss stress.

Vill du söka lyckan i ett annat land så bör du först och främst fundera ut vilket land du helst vill upptäcka. Är det sol och värme du vill ha chansen att ta mer tillvara på, kan en utlandsflytt till Sydeuropa vara en bra idé. Italien, Spanien och Portugal bjuder på många soltimmar under hela året och kan vara ett bra ställe för dig som vill till ett varmare klimat. Innan du far iväg till ditt nya land bör du se över allt pappersarbete, som exempelvis gällande försäkring och eventuellt visum. Ska du ge dig iväg längre bort än till Europa så kommer det att bli aktuellt med ett visum. Och för att reda ut allt som gäller för visum i ditt nya land är det bäst att kontakta dess ambassad, så får du korrekt information.

Packa och flytta

Utlandsflytt kan vara tidskrävande och det innebär mycket planering, men för att underlätta kan du anlita en flyttfirma som guidar dig genom hela processen. Innan du kontaktar din flyttfirma så bör du ha klart för dig hur mycket av alla dina saker du vill flytta med dig. För att komma fram till detta så kan du känna efter om du tror det är en permanent flytt eller om det kommer att vara för en kortare period. Om du vill stanna utomlands en kortare period som exempelvis ett år så kan du istället magasinera en del av dina saker. Och kanske i framtiden kommer du även att flytta dessa saker, men du har tid för att känna efter om du trivs på din nya bostadsort.

Tips innan du flyttar

En sak som gör stor skillnad är om du kan språket i ditt nya land, så ett värdefullt tips till dig är att lära dig språket. Ta en kurs innan du flyttar så du är förberedd, och fortsätt gärna med en kurs när du har anlänt. Och väl i ditt nya land, se till att öva så mycket som möjligt. Det kan du göra när du går ut för att fika, eller gå med i en språkgrupp som övar tillsammans. Lokalbefolkningen uppskattar när du försöker prata språket, så ut och öva med dig! Vi rekommenderar att läsa mer om hur du flyttar utomlands här: https://www.utlandsflytt.net/

11 May 2020

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.