Att planera en begravning är ofta en jobbig process då man är mitt uppe i sin egen sorg och detta då en anhörig avlidit. Det handlar i många fall om att man får ställa denna sorg åt sidan för en stund och vänta till dessa att begravningen är över innan man kan tillåta sig att sörja på riktigt. En sak som alltid är bra att använda sig av är en begravningsbyrå och låta dessa sköta allting som rör begravningen.

Det handlar här inte om att man får något sorts standardpaket där man som anhörig tvingas anpassa sig efter ett specifikt schema utan det handlar mer om att en begravningsbyrå följer de önskemål man har samt bistår med tips och information om vad som sker och vad som kommer att äga rum. Att använda sig av en professionell begravningsbyrå är också något som de allra flesta gör och frågan är istället hur mycket man ska betala för tjänsterna man får.

Det man först och främst ska veta är att det skiljer mycket i pris mellan olika begravningsbyråer och dessutom beroende på vilken stad de är belägna i; detta återkommer vi dock till lite senare. Den huvudsakliga skillnaden i kostnaden mellan två stycken olika begravningsbyråer avgörs nämligen av vilka önskemål man som anhörig har.

Det vill säga, vill man ha allting inkluderat – blommor, kista, visning av den avlidne, lokal, kaffe, minnesstund, transport till- och från bårhuset, gravsten, dödsannons med mera – så kommer detta naturligtvis att vara dyrare än om man som anhörig enbart vill ha några få utvalda detaljer. På denna sida finns ett fint utbud av prisvärda gravstenar: gravstenar-stockholm.se

En begravningsbyrå är billigare i Stockholm

Vi nämnde ovan att lokation och stad spelar en roll i priset och tyvärr så är det så att en begravningsbyrå i en mindre stad ofta är betydligt dyrare än vad än motsvarande är i exempelvis Stockholm. Här handlar det – sorgligt nog – om att en begravningsbyrå i en mindre stad ofta har ett slags monopol medan de som finns i Stockholm i sin tur har hög konkurrens.

Ser man till det monopol-liknande beteendet i mindre städer så kan man dock glädjande nog säga att detta är på väg att försvinna och det beror på att många begravningsbyråer numera finns online och på internet. Det här är ytterst tacksamt då en godtycklig och för hög prissättning av en begravningsbyrå naturligtvis är oacceptabelt.

Kostnaden var det dock och om man generellt sett säger att denna brukar landa någonstans mellan 15-20.000 kronor så har man en bra bild över vad en begravning kan kosta. Som sagt; det mesta avgörs dock av vilka tjänster man vill ha inkluderad så egentligen är det svårt att säga ett snittpris. Gällande betalningen så tas ofta pengarna ur det dödsbo som den avlidne lämnar efter sig – förutsatt att det finns tillgångar.

Annars kan de anhöriga betala eller också så kan kan man ansöka om pengar hos socialkontoret i sin kommun. Alla har rätt till ett värdigt avslut. Läs mer om begravningsbyrå på den här hemsidan: gravstenar-stockholm.se

30 Jul 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.