Grön, väldoftande och städsegrön – vad är det? Om du är hemma på växter så svarar du säkert thuja. Det är en buske som kan bli hög som ett träd. Eller också kan du använda den som en inramande häck.

Det var en gång en man som bodde i ett litet hus i ett villaområde. Han tyckte om att smygtitta på sina grannars tomter, när det var vinter och alla häckar tappade sina löv. Men så flyttade det in nya grannar, som började plantera en häck med ett lustigt utseende. Det såg ut som en slags granar, och mannen skrattade för sig själv när han undrade om det var tomten som flyttat in. Tiden gick och häcken, som var av typen thuja Brabant, växte sig snabbt hög och frodig. Den frustration som mannen först kände över att han inte längre kunde se in i sina grannars trädgård förbyttes så småningom av glädje. Häcken som skilde dem åt var städsegrön och vacker. Dessutom doftade den underbart gott hela året.

Avskildhet och grannsämja

Historien om mannen är vanlig i landets villaområden. Det är något lockande med att kika på hur grannen har det i sin trädgård. En lockelse som får sitt utlopp när löven faller och trädgården visar upp sig helt öppet. Med en thujahäck kan du få såväl avskildhet som en bättre grannsämja. Thuja är även populärt för att göra kransar och olika dekorationer till jul, och doften av thuja i en vas är mycket uppskattad och omtyckt.

11 Aug 2021

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.