Vi ställer frågan i rubriken då svaret på denna i många fall visat sig vara negativt. Det har helt enkel visat sig att fler och fler personer inte hinner-, fuskar med- eller struntar i att genomföra sin flyttstädning. Ett moment som – om inget annat avtal slutits med den andre parten; den som ska flytta in – är obligatorisk och som utan undantag ska ske.

Det är lätt att förstå varför en flyttstädning sker på ett otillfredsställande sätt och detta då det trots allt handlar om ett krävande moment som ligger helt fel i tid. Med det sistnämnda så menar vi att man inte kan städa förrän man flyttat och att man efter att ha burit en massa möbler är tömd på kraft och energi samt att man dessutom vill komma på plats i sin nya bostad. Att man då vet att man måste återvända till sin gamla bostad och genomföra en omfattande städning – ja, det får många att ge upp.

För, en flyttstädning är inte att på något sätt att jämföra med en vanlig städning som sker på veckorna. Nej, det är nämligen så att allt ska städas och det inkluderar alltifrån golvbrunnar till putsning av fönster, städning bakom spisen till avfrostning av frysen och vidare till en grundlig städning i badrummet.

Kort sagt; en flyttstädning är något som tar extremt lång tid och som kräver en massa kraft från den som flyttar. Att vi förstår varför många – särskilt i Stockholm där flest flyttar sker – struntar i sin flyttstädning är dock inte att förknippa med att det är förlåtligt; det jobbiga med en flyttstädning ursäktar inte på något sätt att man fuskar eller missköter den.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning i Stockholm

Nej, det man får lova att göra är att betala för sig istället och anlita en städfirma för det. Något som faktiskt inte behöver vara en dum idé i dagsläget. Varför – jo, av den anledningen att tjänsten går under det vi kallar för rut-avdraget och där man som flyttande kan anlita en städfirma för sin flyttstädning till rabatterat pris om hälften av den ordinarie summan.

Rut-avdraget är möjligt att använda över hela Sverige – Malmö, Stockholm, Kiruna spelar ingen roll – och med ett tak upp till 25.000 per person och per år.

Många har svårt att motivera kring hur man ska använda sitt rut-avdrag och vi tycker definitivt att en flyttstädning är ett bra område att överväga – förutsatt att man ska flytta förstås.

2 May 2022

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.