För den som vill slippa högre energikostnader och att installera en luftkylare för heta sommardagar, kan markiser vara en bra lösning. Markiser kan också göra uteplatsen mer användbar.

Markiser skyddar mot sol både inne och ute och gör även att man slipper dra ned persienner eller dra för gardiner. Inomhustemperaturen blir också behagligare samtidigt som man skyddar möbler och inredning mot solens skadliga uv-ljus.

Men markiser skyddar även fönstrens utsida och gör att de håller längre och inte behöver renoveras lika ofta. Fast det gäller att investera i markiser av bra kvalitet och som klarar att stå emot solens starka uv-strålar. Då markiser både utsätts för väta och luftföroreningar får de även vara av ett material som går lätt att rengöra.

Så mycket kostar markiser

Många byggvaruhus säljer markiser av standardmått. Men vill man ha markiser av bra kvalitet och som passar både fastighet, fönster eller uteplats perfekt, måste man vända sig till ett företag som specialsyr markiser. En enklare fönstermarkis som fälls in och ut med hjälp av en vev kostar ungefär 1500 kronor, medan en terrassmarkis med motor kostar runt 20 000 kronor.

Genom att vända sig till ett företag som är specialiserade på markiser kan man även få hjälp med reparation och byta ut slitna delar och tyg. Det kan vara värt att jämföra priser mellan några olika företag innan man bestämmer sig genom att ta in offerter. Men kom ihåg att man som privatperson även kan använda sig av rot-avdraget på själva monteringskostnaden.

1 Aug 2021

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.