Böcker och litteratur handlar om att ta med läsaren på en resa; inte sällan en resa genom författarens egna erfarenheter. Genom detta kan man skapa förståelse och man kan lindra smärta för andra. Alla ämnen är lika viktiga och det spelar egentligen ingen roll om det handlar om böcker för ungdomar eller vuxna; ställer man som författare frågor och skapar tankar hos läsaren så har man lyckats med sitt uppsåt.

Det vi ska titta närmare på här är ett ämne som är tacksamt att skriva om då det berör de flesta av oss. Att flytta. I genomsnitt så flyttar varje svensk tio gånger under en livstid. Varje flytt är också unik. Även om de flesta blir självklara - man flyttar hemifrån, man flyttar från mindre till större bostäder och man kanske flyttar ihop med den man älskar - så är dessa ändå skilda från varandra. Flyttar kan alltid beskrivas ur olika perspektiv och från olika synvinklar. Vi ger några exempel.

Förslag på böcker om flyttar

Får man som läsare önska lite och komma med förslag till dig som författare som kanske har lite krampkänning i skrivnerven? Vad bra. Då är vårt förslag i ämnet flyttar att skriva en bok som utgår från de som sköter en flytt: en flyttfirma.

Tänk vad många infallsvinklar som en bok om denna bransch kan ge - man får vara inne i en familjs innersta sfär, man får kanske agera både flytthjälp och psykolog, man får skäll, man har stress som att orosmoment och man får hantera både värdefulla saker och svårflyttat material - tänk bara en pianoflytt från en högre våning i en lägenhet i Stockholm! - och man kan skapa massor av karaktärer som löper genom hela boken.

Bara en pianoflytt i Stockholm skulle gott och väl kunna täcka ett helt humoristiskt kapitel. Hur får man ner ett piano och hur kan man därefter få detta på plats i bilen utan att det går sönder - och hur genomför man nästa del av en pianoflytt då instrumentet väl ska på plats i den nya bostaden? En flyttgubbe kanske visar sig ha absolut gehör och vägrar att överlämna pianot till den rättmätiga ägaren. Här är vi något stort på spåren.

En flyttfirma i Stockholm som utgångspunkt

Varför inte? Kan man skriva spännande böcker om andra yrkesgrupper så borde väl en flyttfirma vara perfekt sett till att de flyttar överallt, hos alla - från fattiga till rika -, att de befinner sig både hos lyckliga och olyckliga och att de, som sagt, även kan råka ut för exempelvis en pianoflytt som kräver en massa omsorg (och säkerligen en del dråpliga situationer både vid planering och genomförande).

Vi är väl medvetna om att de flesta författare är känsliga violer som helst vill skapa allting från start till mål. Som bokälskare så är det något som vi också avgudar och en egenskap vi verkligen avundas. Men, just det här förslaget kunde vi inte motstå att ge. Du som tar det och spinner vidare kan tacka oss då du hämtar ut ditt Augustpris om något år

6 Apr 2019

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.