En komplementbyggnad som har allt du behöver. Det är vad ett attefallshus är idag. Ett mindre hus som du får bygga utan att behöva söka bygglov i Stockholm.

När friggeboden blev en företeelse började dessa hus på max femton kvadratmeter dyka upp överallt i landet. Det var en komplementbyggnad som kunde byggas utan att söka bygglov, med endast en bygganmälan till kommunen. Detta innebär betydligt lägre kostnader, kortare behandlingstider och mindre krav på dokumentation.

En tid efter friggebodens ankomst ökade man storleken på komplementbyggnaden till max tjugofem kvadratmeter och gav huset namnet attefallshus. Detta innebar att det lilla huset plötsligt kunde få plats med en rymligare toalett och dusch, samt även tvättmaskin om så önskades. Det blev en storlek som gjorde att vissa hus till och med kunde bebos på årsbasis.

Attefallshus med olika funktioner

Även om det idag har kommit ännu en större storlek av komplementbyggnader på trettio kvadratmeter, kallad bolundare, så har attefallshus i Stockholm allt som kan behövas och mer därtill. Därför är det många som till och med väljer att dela upp huset för att få flera olika användningsområden.

Tjugofem kvadratmeter är tillräckligt för att kunna bebo, men också för att kunna nyttja till exempelvis kontor och lager. Eller varför inte sätta in en bastu och en relaxavdelning, samt ett sovloft? Endast fantasin sätter gränser för vad du kan använda ditt attefallshus till. Eller så kan du byta ut funktionerna under åren som går, beroende på vad du behöver just då.

Mer information kring attefallhus kan du hitta på denna sida: https://www.attefallshusstockholm.nu/ 

2 Jul 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.