Som förälder så får man vara beredd på att barnet kan utveckla rädslor för olika saker. Vissa större rädslor, vissa mindre, vissa rädslor som försvinner och andra som stannar kvar och som i vuxen ålder kan ha uppgraderats till rena fobier.

Hur ska man då agera som förälder; hur ska man göra för att få sitt barn att ta steget och våga möta det som barnet i fråga är rädd för? Det finns inga bra svar här. Det viktigaste är att man fungerar som ett stöd och visar barnet att det är okej. om ditt barn är rädd för att gå till en tandläkare - låt barnet vara rädd för det; men försök samtidigt att förklara vikten av varför ett besök hos en tandläkare bör ske.

En annan bra sak är att besöka en tandläkare och få barnet att känna på den miljön. Bor ni i Solna så kanske ni kan svänga förbi en tandläkare på vägen hem från förskolan, sätta er en stund och läsa en bok i väntrummet. Innan vi går vidare till ämnet böcker - det här är trots allt en bokblogg - så ska vi även säga följande:

Oavsett vilken typ av rädsla ditt barn har så ska du ta den på allvar. Du ska aldrig förminska en känsla hos ett barn, du ska aldrig skratta åt barnet och säga att barnet i fråga är en fegis. Det skapar bara mer osäkerhet och gör ditt barn ängsligt. Så agerar man inte som förälder.

Förbered ditt barn inför besöket hos en tandläkare

Vi nämnde böcker som verktyg inför ett besök hos en tandläkare i Solna. Böcker har en fantastiskt förmåga att förklara saker och ting, få dem att bli väldigt relevanta och - genom en historia - visa varför ett barn ska göra vissa saker. Ett besök hos en tandläkare är definitivt inget undantag.

Det har skrivits massor av barnböcker med tandläkaren i fokus; av samma anledning som det skrivits lika många om läkare och sjukhus: A) Det kommer tillfällen då barn måste besöka sådana ställen B) det handlar om platser som kan kännas läskiga. Perfekt material för en skicklig författare att sätta sina tänder i.

Vi har samlat tre stycken böcker som vi tycker är bra att låna hem från biblioteket inför ett besök hos en tandläkare - detta nästan oavsett om ditt barn upplever rädsla eller ej. Böckerna är nämligen väldigt bra också, det ska man inte glömma.

Behöver du tips på en barnvänlig tandläkare så kan vi rekommendera Solna Dental.

16 Jan 2018

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.