Det finns en diger flora av restauranger att välja mellan om man vill gå ut och äta, men hur är det om man vill beställa mat till någon festlighet som är på en plats och en tid som man själv väljer?

När man beställer catering så är det ofta för att man vill kunna äta precis vad man vill, när man vill och var man vill. Det kan vara en affärslunch på kontoret, firande av en stor order på fabriksgolvet eller ett bröllop nere på stranden. Men det är inte enbart maten på annan plats som är grejen med catering, för då hade man kunnat köpa hämtmat, utan det är även att man får maten och drycken serverad på samma vis som om man hade varit på restaurang. Mitt på stranden kan man sitta på stolar vid ett bord och äta på vit linneduk och bli serverad något gott att dricka. Eller så kanske man istället vill ha en stor buffé av något slag, med en massa olika rätter att välja bland på ett tema. Det kan till exempel vara fisk och skaldjur, husmanskost eller libanesiska smårätter, eller meze, som hummus, piroger, kebab, kafta och baba ganoush.

Vilka som arbetar med catering

Många restauranger har även catering som en tjänst som de kan utföra om någon önskar, men det finns även de som specialiserat sig på enbart detta. Genomgående är att man tycker om friheten och variationen som det är att få åka iväg på olika platser och inte vara bunden vid samma lokal hela dagarna. Personal som arbetar inom området är ofta kreativa och tycker om att få överraska och hitta lösningar på hur man till exempel serverar lunch mitt i ett skogsparti eller håller ett barnkalas i badhuset. Men man måste också kunna ta de uppdragen som enbart handlar om att servera ostfrallor till hundratals aktieägare vid årsmöten.

Vilka mertjänster som man kan beställa

Eftersom det är vanligt att man beställer catering när det är events eller fester så finns även möjligheten att man kan beställa mer än enbart servering. Vanligt är att man också beställer någon som sköter garderoben, någon som tar hand om bordsplacering, en dörrvakt och kanske även någon som spelar musik som en dj eller ett band. Det kan även vara att man vill ha festen i ett tält utomhus eller att man önskar någon aktivitet eller lek.

25 Apr 2020

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.