Är ni en BRF som saknar en ekonomisk plan? Behöver ni hjälp med att upprätta en ekonomisk plan för er BRF? Vill ni få hjälp med en plan som tål granskning?

Om det inte finns en ekonomisk plan i er BRF, en budget för föreningen, ska en sådan upprättas. En ekonomisk plan är att jämföra med en beräknad budget. En köpare av en bostadsrätt ska kunna avläsa av den ekonomiska planen hur bostadsrättsföreningen mår. Utan en ekonomisk plan kan föreningen inte heller upplåta bostäder. En BRF skall alltså upprätta en plan och den ska registreras på Bolagsverket.

Att det finns en plan, och att den är tillgänglig och transparent är viktigt för en bostadsrättsförenings förtroende, både för medlemmarna och för köpare. När det gäller t ex bygglov för något planerat projekt, ska det framgå av planen, dels om det finns eller om det kommer att beviljas. Bolagsverket bedömer den ekonomiska planens hållbarhet, baserat bland annat på sådana uppgifter.

Få hjälp att upprätta ekonomisk plan för er BRF

Det kan vara mycket att tänka på vid upprättande av en ekonomisk plan. Advokater med erfarenhet av fastighetsjuridik är till stor hjälp. De har erfarenhet av och vet vad som ska ingå, hur en plan ska utformas och vad man inte får missa att ta med.

Styrelsen i en BRF saknar kanske den juridiska kompetensen, och kan då ta hjälp av experter på området. Det är annars lätt att missa alla delar som ska vara med, och planen riskerar att inte bli godkänd av Bolagsverket. Så tveka inte att ta hjälp med att upprätta en ekonomisk plan för er BRF.

5 Apr 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.