Stressen i samhället där man hela tiden ska försöka hinna med så mycket som möjligt under kort tid leder till att vi – i många fall – missar det som är viktigt i livet. Ställer man jobbet mot familj, vänner och sitt hem så kommer det i teorin alltid att vara de sistnämnda orden som vinner. Men hur ser det ut i praktiken? I många fall så är det precis tvärtom och många människor väljer – på grund av stess och prestationsångest – istället att lägga all sin tid på jobbet och detta märks främst i storstäderna i Sverige där Stockholm sticker ut allra mest. Många personer i Stockholm är rädda att förlora sina jobb och tappa en del av sin identitet genom detta – något som gör att de arbetar för mycket och därigenom negligerar sin familj och sin sociala tillvaro. Detta leder naturligtvis till problem i form av skilsmässor och depressioner där man kan se att utbrändhet är en verkligt stor bov i dramat.

Hur ska man då lösa detta problem och få människor att inse värdet av att kunna koppla bort sina jobb, lägga sitt fokus på sin familj och på sina vänner?

Ja, här kan det faktiskt vara så att en del saker i hemmet kan ha rent teurapeutiska egenskaper som ingen riktigt tänkt på. Att städa kan vara en sådan sak som ger ro, detsamma kan sägas om trädgårdsarbeten eller enklare snickarjobb. Vi säger inte här att en hemstädning har potential att bota en depression – vi säger bara att själva tiden man avsätter för en sådan ger harmoni och att detta är viktigt.

Går man omkring och pysslar i sitt hem-, i sin trädgård eller tvättar sin bil så ger det tid att tänka och reflektera över sin tillvaro. Man ser att det finns andra saker som är viktigare än jobbet och man ser framförallt hur en eventuell familj njuter av att man är hemma. Återigen – det handlar här inte om några quick-fix där hemarbete fungerar i nio fall av tio. Det handlar om att – generellt – ändra sättet att tänka och att komma till lite insikt om vad som bör prioriteras och kan en storstädning tillsammans med familjen hjälpa till med detta så är det ju värt att avsätta tid för, eller hur? Att andas, se snabba resultat i hemmet och att verkligen umgås med varandra skulle många personer må bra av. Jobbet är inte allt. Mer information finns att läsa på www.rozenclean.se.

20 Jan 2023

Google Translate räcker inte när du vill vara säker på att en översättning ska bli rätt. Anlita en bra översättningsbyrå istället!

PLATS 2 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

PLATS 3 FÖR ANNONS ELLER LÄNK

© Spetsig.se - Alla rättigheter reserverade. | Design av TEMPLATED.