Little Brother – Cory Doctorow

Marcus Yallow alias ”w1n5t0n” (och senare ”M1k3y”) är 17 år gammal och bor i San Francisco någon gång i en inte alltför avlägsen framtid. Han ägnar större delen av sin tid åt datorspel och lite oskyldigt hackande, men en dag råkar han befinna sig på fel plats vid fel tillfälle: Oakland Bay Bridge sprängs i ett terrorattentat och Marcus och några av hans vänner grips av USA:s departement för inrikes säkerhet (Department of Homeland Security, DHS) som behandlar dem på ett allt annat än humant vis. 1984 möter Processen, kryddat med lite science fiction. Spännande bok, om än inte stilistiskt fulländad. Boken finns att ladda ned gratis här. Boken är utgiven med by-nc-sa-licens, vilket innebär att det är fritt att dela med sig av och bearbeta verket givet att vissa villkor uppfylls.

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 svar på “Little Brother – Cory Doctorow”

  1. Spetsig.se säger:

    [...] jag avslutade Little Brother för drygt en vecka sedan har jag – mellan tentaplugg och högskoleprov – läst Purple [...]

Lämna en kommentar